maximo interview questions

MAXIMO INTERVIEW QUESTIONS are Provided for Both Freshers and Experienced from the Real Time Experts.


Q1) what’s IBM Maximo ?
Ans: IBM Maximo is an asset management tool that permits the users to manage the assets from one system. Using this single system company can have a look over the complete life cycle of their organizational assets, which incorporates production, communication, infrastructure, transportation, and tons more. Maximo may be a cloud-based or on-premise technology and may be easily accessed from any device.

Q2). what percentage ways Integration is employed in IBM Maximo?
Ans: There are 5 ways
1. to make the thousands of classification in Maximo in just one occasion only.
2. To upload IN and SR in tool in only one click.
3. To create multiple user ids in Maximo.
4. to make the automated tickets in Maximo on receiving the alerts or any message, that we integrated Maximo with Netcool.
5. We can integrate Maximo with Tivoli Directory Server by using Tivoli Directory Integrator, by creating an production line in TDI.

Various Integration framework components are as follows: •

– Object structures

– Services

– Channels

– External systems

– Endpoint

– Events

– Web services

– Content

Q3). Does one know what’s the mixing framework? (Maximo Interview Questions)
Ans: Integration Framework allows you to integrate Maximo with other tools. It reduces your manual efforts.

Q4) What os the way to defaulting to the incorrect priority number in Maximo?
Ans: Whenever a WO is an input, as soon because the page is saved, the priority number defaults to #4. this is often the primary time in two years this issue has come up.

Q5). what’s the IBM Maximo Asset Management? (Maximo Interview Questions)
Ans: IBM Maximo Asset Management is an enterprise asset management (EAM) software solution product produced by IBM. it’s an answer that’s wont to operate, maintain, and eliminate enterprise assets.

 Q6). What sorts of assets are focuses on IBM Maximo?
Ans: The 4 sorts of assets are mentioned bellow 1. Plant and production (for example oil, gas, chemicals, mining, manufacturing, pharmaceuticals, food, electronics, and power generation) 2. Infrastructure (including railways, highways, telecommunications, water and wastewater, and electric and gas distribution networks) 3. Transportation (for military, airlines, trucking, shipping, rail, and other use) 4. land and facilities (for example, in offices, schools, and hospitals)

Q7). what’s MBO and MBO Set? (Maximo Interview Questions)
Ans: MBO represents a record within the table whereas MBO Set represents a table within the database. These MBO’s carries the info .

Q8). What are the advantages of Maximo, versus other similar systems?
Ans: Scalable. regardless of what size you’re now, it can handle future expansion

Q9). What are system properties?
Ans: we’ll use the System Properties application to manage system properties and therefore the values of the system properties that various components use.

Q10). What are the varied modules of Maximo? (Maximo Interview Questions)
Ans: The varied modules of Maximo are as follows: • Application Designer. • Database Configuration • Integration Module • Security • Workflow Administration • Change Request • Workflow Designer • Escalations • Cron Task • System Properties Want to reinforce your skills in handling the worlds best IBM, enroll in our IBM Maximo Training.

Q11). What are the varied controls within the Application Designer Tool?
Ans: the varied controls for the appliance Designer Tool are as follows: Maximo uses “controls,” numerous pre-fabricated elements like tables and text boxes, to create the interface for its applications. The individual controls are a part of Maximo’s code and can’t be modified. Control Name and outline Tab group: A container for adding tabs. Tab: a private tab during a tab group. Section:

A container for adding controls like section columns, section rows, fields, buttons, combo boxes, and checkboxes. Section Column: A column during a section. Section Row: A row during a section. Section Header: A container to label a neighborhood or a table window, with the potential to display dynamic values in its label. This control contains the parameter values control which may be a container for the parameter value control.

Parameter Values: A container for the parameter value control to be utilized in sections and table windows.
Parameter Value: Dynamic values that reside within a neighborhood header.
Combobox: A combo box with drop-down functionality. Checkbox: An HTML checkbox. Blank Line: Insert white space during a section. Help Grid: Help text displayed in dialog boxes.
Image: Allows you to insert a picture . Listbox: An open, menu that displays dynamic content.
Multiline Textbox: A text input box with multiple lines.
Multipart Textbox: Two text boxes next to every other; one for displaying text and therefore the other an outline .
Static Text: Informational text displayed in an application.
Textbox: A text input box with one line. Table: A container for a table window.
Table Column: A container for a column during a table window.
Tree: A container for a hierarchical data structure .
Tree Attribute: a worth to explain the tree node control within the tree control.
Tree Node: A container for outlining the kid elements within the tree control.
App bar: A container that displays all the applications, belonging to the present module, apart from the currently displayed application.
Menubar: A menu bar that contains signature options for the Search, Query, and Bookmark menus.
Hyperlink: A hyperlink that supports both text and graphics.

Q12). Explain the mixing Framework ? (Maximo Interview Questions)
Ans: Integration Framework allows you to integrate Maximo with other tools. It reduces your manual efforts. Integration is employed for several ways they’re as follows: • To create the thousands of classification in Maximo in just one occasion only. • To upload IN and SR in tool in only one click. • to make multiple user ids in Maximo. • To create the automated tickets in Maximo on receiving the alerts or any message, that we integrated Maximo with Netcool. • we will integrate Maximo with Tivoli Directory Server by using Tivoli Directory Integrator, by creating an production line in TDI. Various Integration framework components are as follows: • Object structures • Services • Channels • External systems • Endpoint • Events • Web services • Content

Q13). Define Start Center in Maximo ? (Maximo Interview Questions)
Ans: Start Center is nothing but a view of Maximo once you log in thereto . the beginning center are often configured by the system admin consistent with the business needs. There can various tabs on the beginning center. Maximo admin can include day to day task thereon , or any message or any news within the bulletin board. Your various tickets IN/SR are often shown on them. Short cuts to varied applications required by the end-user also can be provided on your start center. the beginning center also can be configured consistent with the safety groups, i.e. different views for a special person or consistent with the necessity and requirement of Business.

Q14). Explain what Procedure Import Workflow in Maximo 7.1?
Ans: Procedure Import Workflow in Maximo 7.1 Note:

1. Object structure, publish channel, Enterprise services are often duplicated from migration to form it employed by the mixing process and if it’s not in migration/Integration then follow the steps given below to make it manually
2. Turn Admin mode to off before import.
3. The sequential queue processes message one at a time, during a first-in-first-out
4. Sequence and as we are using sequential queue the error files if generated should be cleared from the error folder from the mea-global directory
5. Cron task set up- JMSQSEQCONSUMER make this cron task active for sequential queue
6. Create an MEA Global directory, if it doesn’t exist. Give the small print of this in System Properties & all End Points which will be used.
7. Enable Message Tracking from select action menu for Enterprise Services created below
8. Create the top Point & External System just one occasion as per steps are given below & are often used multiple times. Checkout IBM Maximo Blogs

 Q15). what’s the beginning Center in Maximo? (Maximo Interview Questions)
Ans: Start Center is nothing but a view of Maximo once you log in thereto . the beginning center are often configured by the system admin consistent with the business needs. There can various tabs on the beginning center. Maximo admin can include day to day task thereon , or any message or any news on the bulletin board. Your various tickets IN/SR are often shown on them. Short cuts to varied applications required by the end-user also can be provided on your start center. the beginning center also can be configured consistent with the safety groups, i.e. different views for a special person or consistent with the necessity and requirement of Business.

Q16). what’s Inbound email integration? (Maximo Interview Questions)
Ans: Inbound email integration – TSRM can process inbound emails and automatically create or update tickets with the small print . within the Bharti environment, a notes application has been provided to end-users to enable them to make , update, and query tickets with ease.

This application generates an XML and sends it via email to TSRM. supported the OLM id of the user, the mail is shipped to at least one of three email ids, or. TSRM polls the mailboxes of those 3 ids periodically and processes the emails to make or query tickets.

The details of the configuration are provided below Notes Application: A notes application is provided to users to make or query tickets in TSRM as shown. It are often wont to query or create.

Q17). The way to show the sum of instead count(*) on ResultsetGraph of Maximo Start Center?
Ans: I even have to make a Result set graph within the Maximo Start Center that shows the sum of actual labor hours rather than showing count(*) on the Y-axis. for instance , if siteid ‘ABC’ has three work orders ‘1001’,’1002′ and ‘1003’ in work order table with 3,2 and 4 actual labor hours respectively then I even have to make a resultset(or resultset graph) that show this site ‘ABC’ and its labor hours sum 3+2+4=9, rather than showing count 3 on Y-axis. Please help me to resolve this issue…thanks beforehand . Software/Hardware used: Maximo .

Q18). what’s Email Integration? (Maximo Interview Questions)
Ans: This section provides an summary of Email integration with TSRM Two sorts of integration are configured: Outbound email: this enables TSRM to send various notifications via email Inbound email: this enables TSRM to automatically process inbound email to get or query tickets for the reported problems

Q19). what’s Outbound email integration? (Maximo Interview Questions)
Ans: This section details the 2 sorts of email integration that are configured for TSRM Outbound email integration: TSRM uses SMTP for sending out emails. The configuration element for this is often mentioned below: The System Property mail.smtp.host controls which SMTP server TSRM uses for sending out mail. this is often currently set to (IP) which may be a Domino server running SMTP service Troubleshooting tips: Points to see for troubleshooting email delivery • Check that the firewall ports are opened between TSRM and therefore the SMTP server. The port employed by SMTP is 25. This check are often performed by trying to telnet to the SMTP server on port 25 from both the WAS servers (IP) • Check the communication logs for the record in question to make sure that a mail was actually sent from TSRM. • Check for mail routing issues with the Notes team

Q20). Various controls within the Application Designer Tool in IBM Maximo ?
Ans: Tab group: A container for adding tabs. Tab: a private tab during a tab group. Section: A container for adding controls like section columns, section rows, fields, buttons, combo boxes, and checkboxes. Section Column: A column during a section. Section Row: A row during a section. Section Header: A container to label a neighborhood or a table window, with the potential to display dynamic values in its label. This control contains the parameter values control which may be a container for the parameter value control. Parameter Values: A container for the parameter value control to be utilized in sections and table windows.

Q21). Various controls within the Application Designer Tool in IBM ? IBM Maximo part 2:
Ans: Parameter Value: Dynamic values that reside within a neighborhood header. Combobox: A combo box with drop-down functionality. Checkbox: An HTML checkbox. Blank Line: Insert white space during a section. Help Grid: Help text displayed in dialog boxes. Image: Allows you to insert a picture . Listbox: An open, menu that displays dynamic content.

Q22). Various controls within the Application Designer Tool ? (Maximo Interview Questions)
Ans: Multiline Textbox: A text input box with multiple lines. Multipart Textbox: Two text boxes next to every other; one for displaying text and therefore the other an outline . Static Text: Informational text displayed in an application. Textbox: A text input box with one line. Table: A container for a table window. Table Column: A container for a column during a table window. Tree: A container for a hierarchical data structure .

 Q23). Various controls within the Application Designer Tool (Maximo Interview Questions)
Ans: Tree Attribute: a worth to explain the tree node control within the tree control. Tree Node: A container for outlining the kid elements within the tree control. App bar: A container that displays all the applications, belonging to the present module, apart from the currently displayed application. Menubar: A menu bar that contains signature options for the Search, Query, and Bookmark menus. Hyperlink: A hyperlink that supports both text and graphics.

Q24). What are the differences between Table Domain and Cross over Domain in IBM Maximo?
Ans: Table Domains: This domain produces a dynamic set of values. These values are derived by specifying attributes of an object within the database. Cross over Domains: The crossover domain doesn’t produce an inventory but retrieves a worth from another Record. You program Maximo to bring it from one field to a different , typically from one application to a different

Q25). What are the domains we’ve in Maximo? (Maximo Interview Questions)
Ans: There are 6 Domains as mentioned bellow

1. Alphanumeric Domains 2. Numeric Domains 3. Numeric Range Domains 4. Table Domains 5. Crossover Domains 6. Synonym Domains

Note: Browse latest Maximo Interview Questions and Maximo Tutorial Videos. Here you can check Maximo Training details and Maximo Training Videos for self learning. Contact +91 988 502 2027 for more information.

Leave a Comment