Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf

Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf

SAP Finance and Controlling (FICO) is the most broadly adopted SAP modules. SAP FICO module comprises SAP FI configuration, SAP CO configuration, SAP FI user and SAP CO user. Anyone seeing ahead to starting their profession as an SAP FICO consultant requires building a solid foundation including whole those features of SAP FI and CO module in Sap Training.

Certain SAP FICO online training Interview Questions have been composed especially to prepare you familiarized with the kind of questions you may face while your interview for the topic of SAP FICO. Since through our expertise great interviewers simply intend to ask any critical question during your interview, commonly questions begin with some fundamental concept of the subject and next they proceed based on the distant analysis and Learn SAP FICO Online.

SAP FICO Interview Questions and Answers

Financial accounting and regulating are essential business fields, building a framework for every additional business enterprise. Tracing benefits, outgo and cash flow enable administration experts to give significant preparation choices concerning the destiny. Locating the best accounting experts to work with your current SAP FICO system is important to keep your company operating easily SAP FICO Job Support Online. SAP has 6 fields in the center for FICO professionals, however, you can restrict your questioning to the best four to load maximum positions with Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf.

1. What Is Sap ? (Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

Answer: SAP is the name of the company founded in 1972 under the German name (Systems, Applications, and Products in Data Processing) is the leading ERP (Enterprise Resource Planning) software package.

2. What is Erp?

Answer: ERP is a package with the techniques and concepts for the integrated management of the business as a whole, for effective utilization of administration sources, to increase the performance of an activity. Originally, ERP was targeted for construction manufacturers essentially for devising and executing core market similar to stock and financial business. Since the extension and benefits of ERP package ERP software are intended for a primary method of a corporation from manufacturing to tiny stores with a purpose of combining data over the organization.

3. Different Types Of Erp ?

Answer: SAP, BAAN, JD Edwards, Oracle Financials, Siebel, PeopleSoft. Among all the ERP’s most of the companies implemented or trying to implement SAP because of number of advantages over other ERP packages.

4. Explain the Concept Of “business Content” In Sap Business Information Warehouse?

Answer:Business Content is a pre-configured set of the role and task-relevant information models based on consistent Metadata in the SAP Business Information Warehouse. Business Content presents chosen functions inside an organization among the data they require to carry out their responsibilities. These data models typically include InfoCubes, functions, queries, workbooks, InfoSources, key figures, features, renew rules and extractors for SAP R/3, mySAP.com Business Applications, and another chosen purposes.

5.Why Do You Usually Choose To Implement Sap?

Answer:There is a number of technical reasons numbers of companies are planning to implement SAP. It’s highly configurable, highly secure data handling, min data redundancy, max data consistency, you can capitalize on the economics of sales like purchasing, tight integration-cross function.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

6. Can Bw Run Without A Sap R/3 Implementation ?

Answer: Certainly. You can run BW without R/3 implementation. You can use pre-defined business content in BW using your non-SAP data. Here you simply need to map the transfer structures associated with BW data sources (InfoCubes, ODS tables) to the inbound data files or use 3rd part tool to connect your flat files and other data sources and load data in BW. Several third party ETL products such as Acta, Infomatica, DataStage and others will have been certified to load data in BW.

7. What Is Ides ?

Answer: International Demonstration and Education System. A sample application provided for faster learning and implementation.

8. What Is Wf And Its Importance ?

Answer: Business Work Flow: Apparatus for computerized command and performance of critical-application methods. This includes regulating the persons concerned, the work moves needed, and the data, which requires being treated (business objects). The chief benefit is the decrease in throughput circumstances and the charges associated with executing business manners. Clarity and quality are improved by its utility.

9. What Is Sap R/3 ?

Answer: A third generation collection of extremely combined software modules that does basic business purpose based on multinational best method. Needs care of each enterprise yet different in operation, diffused across the world. In R/3 system total, three servers like an exhibition, administration server, and database server are positioned at a different system.

10. What Are Presentation, Application And Database Servers In Sap R/3 ?

Answer:The application layer of an R/3 System is composed up of the utilization servers and the information server. Application performances in an R/3 System are governed on employment servers. The administration servers interact with the performance elements, the database, and too with each other, utilizing the information server. All the data are saved on a centralized server. Such server is called database server.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

sap fico video tutorials

11. What Should Be The Approach For Writing A Bdc Program ?

Answer: Convert the legacy system data to a flat file and convert flat file into internal table. Transfer the flat file into sap system called “sap data transfer”. Call transaction(Write the program explicitly) or create sessions (sessions are created and processed, if success data will transfer).

12. What Are Datasets ?

Answer: The sequential files (processed on application server) are called datasets. They are used for file handling in SAP.

13.Explain Open Sql Vs Native Sql?

Answer:

ABAP Native SQL enables you to enter database-particular SQL statements in an ABAP application. Maximum ABAP applications comprising database-specific SQL statements do not operate with various databases. If heterogeneous databases are linked, practice Open SQL. To execute ABAP Native SQL in an ABAP utilization, employ the statement EXEC. Open SQL (Subset of standard SQL statements), allows you to get whole database tables accessible in the R/3 System, despite the business. To evade disputes among database tables and to keep ABAP applications autonomous from the database scheme practiced, SAP has created its individual collection of SQL statements known as Open SQL.

14. What Are Internal Tables Check Table, Value Table, And Transparent Table?

Answer:

Internal table: It is a standard data type object, which exists only during the runtime of the program.

Check table: Check table will be at field level checking.

Value table:scareue table will be at domain level checking ex: scarr table is check table for carrid.

Transparent table: Survives with the similar construction both in a dictionary at the same time in the database accurately with the corresponding data and domains.

15. What Are The Major Benefits Of Reporting With Bw Over R/3 ?

Answer:Would it be enough now to Web-enable R/3 Reports? – Performance — Massive reporting along with normal OLTP activities can generate a lot of quantity both on the database and the R/3 (CPU, disks, memory, d etc.). Simply take a glance at the load put on your system while a month period, quarter end, or year-end — now imagine that occurring even more frequently. Data analysis — BW practices a Data Warehouse and OLAP ideas for saving and examining information, wherever R/3 was intended for performance processing. Besides a lot of activity, you can see the corresponding analysis from of R/3 still several expected would be comfortable from a BW.

16. How Can An Erp Such As Sap Help A Business Owner Learn More About How Business Operates ?

Answer: In order to use an ERP system, a business person must understand the business processes and how they work together from one functional area to the other. This knowledge gives the student a much deeper understanding of how a business operates. Using SAP as a tool to learn about ERP systems will require that the people understand the business processes and how they integrate.

17. What Is The Difference Between Olap And Data Mining ?

Answer: OLAP – On line Analytical processing is a summarizing apparatus configured to recognize your database schema, configuration details and dimensions. By easy point-n-clicking, a user can operate any number of conserved or user-designed statements externally having to understand anything about SQL or the schema. Because of that earlier configuration, the OLAP motor “models” and performs the suitable SQL. Tapping is to constitute the form to explicitly look at comprehensive investigations, frequently algorithmic; yet more often abuse called “reporting.

18. What Is “extended Star Schema” And How Did It Emerge ?

Answer: The Star Schema consists of the Dimension Tables and the Fact Table. The Master Data related tables are kept in separate tables, which has reference to the characteristics in the dimension table(s). These separate tables for master data is termed as the Extended Star Schema.

19. Define Meta Data, Master Data And Transaction Data ?

Answer:

Meta Data: Data that describes the structure of data or MetaObjects is called Metadata. In other words data about data is known as Meta Data.

Master Data: Master data is data that remains unchanged over a long period of time. It contains information that is always needed in the same way. Characteristics can bear master data in BW. With master data you are dealing with attributes, texts or hierarchies.

Transaction data: Data relating to the day-to-day transactions is the Transaction data.

20. Name Some Drawbacks Of Sap ?

Answer: Interfaces are huge problem, Determine where master data resides, Expensive, very complex, demands highly trained staff, lengthy implementation time.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

21. What Is Bex ?

Answer:Bex holds to Business Explorer. Bex allows the end user to find reports, analyze information, view reports and can execute questions. The inquiries in a workbook can be stored to their corresponding functions in the Bex browser. Bex has the subsequent elements: Bex Map, Bex Browser, Bex Web, Bex analyzer.

22. What Are Variables ?

Answer: Variables are parameters of a query that are set in the parameter query definition and are not filled with values until the queries are inserted into workbooks. There are different types of variables which are used in different application: Characteristics variables, Hierarchies and hierarchy node, Texts, Formulas, Processing types, User entry/Default type, Replacment Path.

devops training online

23. What Is Awb ? What Is Its Purpose ?

Answer:

AWB holds for Administrator Workbench. AWB is a device for regulating, controlling and managing all the methods correlated with information stage and processing in the business data warehousing.

24. What Is The Significance Of Ods In Biw ?

Answer:An ODS Object works to save compressed and debugged performance data on a record level (atomic level). It represents a consolidated dataset from one or further InfoSources. That dataset can be investigated besides an InfoSet Query or BEX Query. The data of an ODS Object can be modernized with a delta update toward InfoCubes and/or additional ODS Objects in the alike system either over systems. Indifference to multi-dimensional data warehouse by InfoCubes, the data in ODS Objects is saved in apparent, flat database records.

25. What Are The Different Types Of Source System ?

Answer: SAP R/3 Source Systems, SAP BW, Flat Files and External Systems.

26. What Is Extractor ?

Answer: Extractors is a data retrieval mechanisms in the SAP source system. Which can fill the extract structure of a data source with the data from the SAP source system datasets. The extractor may be able to supply data to more fields than exist in the extract structure.

27. What Is Internal And External Number Ranges ?

Answer:

Internal Number Ranges: Doc. No will be provided by the system automatically in serial order allotting the next available progressive number. The number must be in numerical.

External Number ranges: Doc. No will be given manually by the end user. System will not lock number automatically in this case. User can pick the number randomly. Number may be an alpha numeric.

28. What Is Residual Payment And Part Payment ?

Answer: Residual payment it clears original invoice with incoming amount and create new line item for remaining outstanding amount.

Partial payment it leaves the original invoice amount and creates new line item for incoming amount.

29. What Is Open Line Item Management ? What Do You Mean By Clearing Open Line Items ?

Answer:Open Line Item management is additional rapprochement purpose. OIM enables you to illustrate the open and realized items and expenses in an account. OIM should be utilized if an offsetting insertion is presented for each line item posted in the report. The a/c is regulated and released upon another account. Ex. Salary clearing account and GR/IR Clearing account.

30. What Is Country And Operational Chart Of Account ? Why Do You Use Group Chart Of Account ?

Answer: Operational chart of account – Day to day exercises and also mandatory.
Country COA – It’s applied to the legal-specific specification of a particular country. It’s supplementary and elective.
Group COA managed to the consolidation of Organization keys. This is for accumulation consolidation goal.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

31. What Does Field Status Group Assigned To A Gl Master Record Controls ?

Answer: It controls the account assignments that are made to the account. Specifically the field status group controls whether postings to cost centers, internal orders, profitability segments and so on are required, not allowed (suppressed), or optional.

32. How Do You Control Field Status Of Gl Master Records And From Where Do You Control ?

Answer: Field status variant is maintained all FSGs.

33. What Is Reconciliation Account; Can You Directly Enter Documents In That A/c ?

Answer: When you post items to a subsidiary ledger, the system automatically posts the same data to the general ledger. Each subsidiary ledger has one or more reconciliation accounts in the general ledger. We can’t use reconciliation account for direct postings.

34. Can One Coa Be Assigned To Several Companies ?

Answer: yes. One COA can be assigned to several companies.

35. What Does Definition Of A Chart Of Account Contains

Answer:

  • chart of account key
  • Name
  • Maintenance language
  • Length of the GL Account Number
  • Controlling Integration
  • Group chart of accounts (Consolidation)
  • Block Indicator

36. What Is Chart Of Account And How Many Charts Of Accounts Can Be Assigned To A Company ?

Answer:Outline of account is a record of all G/L accounts managed by one or many business principles. As every G/L account, the outline of accounts includes the account number, account name, and the data that regulates how account functions and G/L account is generated in an Organization code.

You possess to allow a chart of accounts to specific firm code. Here a chart of accounts is the Managing table of accounts and is employed to the daily postings in the business code. You own the following rights when practicing various corporation principles.

You can utilize the corresponding chart of accounts for every corporation codes If the organization codes all have the same specifications for the chart of accounts set up, distribute all of the peculiar company codes to the corresponding chart of accounts. That could be the case if whole organization codes are in the identical country.

In extension to the running chart of accounts, you can practice two extra charts of accounts If the individual company codes require separate charts of accounts, you can choose up to two charts of accounts in extension to the running chart of accounts. This could be the crisis if business codes prevail in various nations.

The application of various charts of accounts has no impact on the balance sheet and profit and loss statement. While producing the balance sheet or the gain and loss statement, you can determine whether to evaluate the company codes which utilize various charts of accounts collectively or independently.

devops training videos

37. What Is Field Status Group, What Does It Control ?

Answer: FSG is mandatory field in GL Creation. You use this field to define which fields are displayed when you post business transactions to a G/L account.

A field may have one of the following statuses.

  • Suppressed
  • Display
  • Optional
  • Required

38. What Is Posting Key And What Does It Control ?

Answer: Those are extraordinary classification keys. 2 characters numerical key it regulates the insertion of line objects. Posting key restricts Debit/credit posting, Account type, Field status of performance.

39. What Is Document Type, And What Does It Control ? Examples ?

Answer: Document type is nothing vouchers containing line items. Several business transactions can be identified within a particular document type.

  • It controls the document number ranges.
  • It controls the Header part of document.
  • IT controls the line item level of the document.
  • Helps filing of physical document.

40. What Do You Enter In Company Code Global Settings ?

Answer:

  • 4 digit Alphanumeric key
  • Name of the company
  • City
  • Country
  • Currency
  • Language
  • Address

(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

41. Where Do You Open And Close Periods

Answer: PPV is used to open and close the periods based on a/c types considering GL Accounts.

42. How Many Normal And Special Periods Will Be There In Fiscal Year, Why Do You Use Special Periods ?

Answer: 12 Normal posting period and 4 special periods are in the fiscal year which can be used for posting tax and audit adjustments to a closed fiscal year.

43. In Gl Master We Have A Option “balance In Local Currency” And “account Currency”. What Does It Mean ?

Answer: Account currency is that the GL account in which currency do you want to maintain. If you decided that you want to maintain in company code currency, you can post any currency on that account. If not, you want to maintain separate currency for that GL then exchange rate difference will come because of the conversion rate.

Stability in local currency – any GL account can’t be maintained on free item foundation and can’t in foreign currency similar to emptying account and discount account etc., while so event you can allow this notice to determine the stability in local currency.

44. How Skf Works .. Kindly Give Me T Codes Also ?

Answer: You create & plan SKF.

Create using KK01 & PLAN the parameters of SKF in KP46.

45. For Stat. Key Figure What Is The Significance Of Sender & Receiver Cost Elements & Cost Centers ?

Answer: Stat key fig are not real account assignments. In simple traditional terms, it is the base to allocate or define proportions with which the cost is allocated. SKFs are applied to estimate the debt of a recipient object. These states can be practiced for evaluating general expenses which are applied by all the different price hubs.

46. Where To Assign Activity Type In Cost Centers ? Or How To Link Cost Centers & Activity Types ?

Answer: There is no direct assignment. You plan the output for a cost center first in kp26. Then you’ve to plan the value of that cost center which you budget for a period in kp06. Planned Activity expenditure / Planned Activity quantity gives you planned act rate which you can use to evaluate your activity confirmations in mfg orders. You can also define your own prices, but you have to run the price revaluation if you want to revaluate your actual activity prices.

47. What Is A Transaction ?

Answer: A transaction is dialog program that modify data objects in a consistent way.

48. What Are The Necessities Of A Dialog Program Must Complete ?

Answer: A dialog program should fulfill the following requirements.

  • a user friendly user interface.
  • Format and consistency checks for the data entered by the user.
  • Easy alteration of input errors.
  • Access to data by storing it in the data bases.

49. What Are The Fundamental Components Of Dialog Program ?

Answer: Screens (Dynpros).

Each dialog in an SAP system is controlled by dynpros. A dynpros consists of a screen And its flow logic and controls just one dialog step.

ABAP/4 module Pool.

Each dynpro refers to exactly one ABAP/4 dialog program. Such a dialog program is also referred as module pool, since it consists of interactive modules.

50. What Is Pbo And Pai Events ?

Answer: PBO- Process Before Output-It find out the flow logic before displaying the screen.

PAI-Process After Input-It find out the flow logic after the display of the screen and after receiving inputs from the User.

(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

51. What Is Dynpro ? What Are Its Components ?

Answer: A Dynpro consists of a cover and its race logic and manages specifically 1 dialog moves.

The various elements of the Dynpro are:

Flow Logic: signals of the ABAP/4 modules for a screen.

Screen layout: States of the text, areas, pushbuttons and so moving to a screen.

Screen feature: number of the screen, number of the succeeding screen and others.

Fields aspects: Definition of the properties of the unique fields on a screen.

52. What Is A Abap/4 Module Pool ?

Answer: Each dynpro refers to exactly one ABAP/4 dialog program. Such a dialog program is also refer as a module pool, since it consists on interactive modules.

53. Can We Use Write Statements In Screen Fields If No Then How Is Data Relocate From Field Data To Screen Fields ?

Answer: We cannot write field data to the screen using the WRITE statement. The system instead shift data by evaluating screen fields names with ABAP/4 variable names. If both names are the same, it transfers screen fields values to ABAP/4 programs fields and Vice Versa. This happens instantly after displaying the screen.

54. Can We Make Use Of Flow Logic Control Key Words In Abap/4 And Vice-versa ?

Answer: The flow control of a dynpro consists of a few statements that syntactically reassemble ABAP/4 statements. However, We cannot use flow control keywords in ABAP/4 and vice-versa.

55. What Is Gui Standing ? How To Create /edit Gui Status ?

Answer: A GUI status is a subset of the interface elements used for a definite screen. The status comprises those elements that are at present needed by the transaction.The GUI status for a transaction may be composed of the following elements:

  • Title bar
  • Menu bar
  • Application tool bar
  • Push buttons

To generate and edit GUI status and GUI title, we use the Menu Painter.

devops course content

56. How Does The Interface Between The Dynpro And The Abap/4 Modules Takes Place ?

Answer: A transaction is a set of screens and ABAP/4 routines, controlled and carry out by a Dialog processor. The Dilaog processor processes screen after the screen, thus triggering the proper ABAP/4 processing of each screen. For each screen, the system process the flow logic that contains the equivalent ABAP/4 processing. The controls passes from screen flow logic to ABAP/4 code and back.

57. How Does The Dialog Handle User Requests ?

Answer: when an act is carried out, the system triggers the PROCESS AFTER INPUT event. The data passed includes field screen data filled by the user and a function code. A function code is a technical name that has been allocated in a screen Painter or Menu Painter to a menu entry, a push button, the ENTER key or a function Key of a screen. An internal work field(ok-code)in the PAI module weigh up the function code, and the suitable action is taken.

58. What Is To Be Defined For A Push Button Fields In The Screen Attributes ?

Answer: A function code has to be defined in the screen attributes for the push buttons in a screen.

59. How The Function Code Handles In Flow Logic ?

Answer: When the User selects a function in a transaction, the system duplicate the function code into a specifically designated work field called OK_CODE. This field is Global in ABAP/4 Module Pool. The OK _CODE can then be calculated in the corresponding PAI module. The function code is always passed in exactly the same way, regardless of whether it comes from a screen’s pushbutton, a menu option, function key or other GUI element.

60. What Controls The Screen Flow ?

Answer: The SET SCREEN and LEAVE SCREEN statements controls screen flow.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

61. The Function Code At Presently Active Is Determined By What Variable ?

Answer: The function code presently active in a Program can be determined from the SY-UCOMM Variable.

62. What Are The “field” And “chain” Statements ?

Answer: The FIELD and CHAIN flow logic declaration let you Program Your own checks. FIELD and CHAIN tell the system which fields you are checking and Whether the System should carry out Checks in the flow logic or call an ABAP/4 Module.

63. What Is An “on Input Filed” Statements ?

Answer:

ON INPUT: The ABAP/4 module is called only if a field have the Value other than the initial Value. This first Value is determined by the field’s Data Type: blanks for character Fields, Zeroes for numeric. If the user modify the Fields Value back to its initial value, ON INPUT does not trigger a call.ON INPUT: The ABAP/4 module is called only if a field have the Value other than the initial Value. This first Value is determined by the field’s Data Type: blanks for character Fields, Zeroes for numeric. If the user modify the Fields Value back to its initial value, ON INPUT does not trigger a call.

64. What Is An “on Request Field” Statement ?

Answer:

ON REQUEST: The ABAP/4 Module is called only if the client has entered the value in the field value since the last screen display. The Value counts as changed Even if the User simply types in the value that was previously there. In common, the ON REQUEST condition is triggered through any Form of ‘MANUAL INPUT’.

65. What Does “sap Netweaver On Linux” Mean ?

Answer: SAP is the market leader of inter-enterprise software solutions with the world’s largest enterprise software customer base. SAP has more than 10 million licensed users, more than 20,000 installations in more than 100 countries and supports 28 different languages. More than half of the world’s top 500 companies use SAP software! SAP supports the mySAP Business Suite in a productive environment under Linux. This also includes the database server (IBM DB2/UDB, Informix, Oracle and SAP DB) as well as the application server and the frontend. You can run SAP on Linux in homogeneous and heterogeneous environments. The mySAP Business Suite is running upon the SAP NetWeaver, which includes components like the SAP Web Application Server or the SAP Enterprise Portal.

66. Interested In Offering Your Software To Sap Customers So They Can Enhance Functionality Of Their Sap Servers Running Linux ?

Answer: SAP is open to third party software and hardware products. As SAP only uses standard APIs provided by the Linux OS, third party software is usually transparent to us. Whereas we usually do not certify third party software, Linux Lab is open for joint development efforts.

67. What Role Does Sap Play In The Open Source Scene ?

Answer: We are supporting Open Source when it comes to Linux as an operating system or MaxDB (formerly Adabas/D or SAP DB) as a database. In fact, back in 1999, we were the first business software provider to support Linux as an operating system for running SAP solutions. We work closely with the Linux distributors and our partners to ensure our solutions work smoothly on Linux. Our main focus with SAP on Linux is helping our customers build the IT environment that is right for them. More and more customers are requesting help with SAP on Linux. And we are there to provide them with the high quality support they expect from SAP.

68. What Is The Sap Linuxlab ?

Answer: The SAP LinuxLab assists in the releasing of SAP software on Linux and drives the porting of SAP software to new platforms, like the Intel Itanium or IBM Power PC. Furthermore it helps other SAP departments with developing on and for the Linux platform and processes Linux-specific support problems – internal ones, as of external – or forwards them to the appropriate hardware or software partner. Currently, developers from Bull, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, IBM, Intel, Novell/SUSE, RealTech, Red Hat, SAP, SUN and a number of temporary “guests” share the same rooms in the LinuxLab. Despite our hardware partners being competitors, the cooperation is excellent and we had a number of very successful projects. The LinuxLab also closely cooperates with (and is located directly next to) SAP’s Server Infrastructure department, which is responsible for the development of the SAP kernel, the basis layers on top of the native operating systems, which make SAP’s business applications platform independent.

69. Why Does Sap Support Linux ?

Answer: SAP’s goal is to be able to provide its customers the maximum of flexibility to create the best IT environment for their needs and be able to get the most value out of their business applications driving growth and profit. Openness, flexibility, and integrity of our products have always been part of our product strategy, putting customers in the position to decide what’s best for their IT environment. So the main reason is to offer you a free choice. Many SAP customers want to use Intel hardware and at the same time use their Unix know-how. Linux is growing with incredible speed and absolutely meets the quality standards of SAP. And thanks to the platform-independent SAP architecture, the port of the SAP kernel was fairly easy: none of the SAP business applications had to be modified.

Another reason is the number of Unix operating systems SAP has to support. Especially when you try to get maximum performance out of your hardware resources, there are significant differences between the different Unix flavors. SAP has to maintain, test and support each possible combination of OS, database, hardware and mySAP release. With Intel moving to 64 bit there is a high probability of even more Unix flavors.

A consolidation of these Unix derivatives would benefit both vendors and customers. From our point of view Linux has a realistic chance to become the unified Unix running on different hardware platforms. If Open Source continues like this, it is very important for a software company to adapt early to the new situation. We are very proud that SAP was the first software in the world that run mission-critical ERP operations on Linux. We expect Linux to be successful in low and high end installations and SAP, as Trusted Adviser, is helping customers to make the right decisions around SAP on Linux.

70. Explain The Architecture Of Firstlogic’s Global Data Quality Connector For Sap Systems ?

Answer: Integrated at the BASIS/WAS layer, Firstlogic has developed Business Add-Ins (BAdI’s) that can be leveraged with a single instantiation; allowing for all SAP modules that utilize SAP’s Business Address Services framework to leverage the compelling advantages of Firstlogic technology. Furthermore, Firstlogic’s Information Quality Suite has been developed as a Remote Function Call (RFC) Server: the most common integration component of SAP software. Utilizing SAP’s RFC interface, SAP makes calls to Firstlogic technology for address check, updates, duplicate checks, and error tolerant searches.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

71. How Does Firstlogic’s Global Data Quality Connector For Sap Systems Work ?

Answer: Firstlogic’s Global Data Quality Connector is integrated at the BASIS layer and communicates with the SAP Applications via TCP/IP leveraging SAP’s Remote Function Call (RFC) interface. As users make postal validation inquiries in either batch or real-time, calls are made outside of the SAP Application to Firstlogic’s RFC Server. Once the customer’s address has been received by Firstlogic’s technology, our Information Quality Suite parses, standardizes, and corrects records according to configurable business rules and local postal authority standards.

To ensure your customer view is optimized, Firstlogic’s technology catches duplicates at the point of entry; not after redundant information has infected your SAP Environment. Before any customer, vendor, or business partner is committed to the database, Firstlogic’s Information Quality suite will immediately inspect the data upon input. The connector scans the entire database for duplicates and assigns a similarity match score to potential duplicates. At that point, the user can determine whether the entered record is unique or a duplicate that should be eliminated from the system. In addition, convenient Error Tolerant Searching is available for prompt and precise address recognition. This improves transaction processing, saves time locating records, and optimizes system efficiency.

72. What Are The Benefits Of A Data Quality Solution ?

Answer: The biggest benefit is the confidence you have that your data is accurate. A data quality solution also allows you to: Manage customer data in different formats initially residing in separate databases Build and maintain successful relationships Better understand and service your customers Enhance knowledge management and business intelligence initiatives with reliable and accurate information Deliver clean, reliable data throughout your expanding information supply chains to all varieties of operational and analytical applications throughout your enterprise.

73. Will First Logic’s Global Data Quality Connector For Sap Manage My International Data ?

Answer: Yes. Built on a global framework capable of validating address information for over 190 countries in a single processing pass, First logic’s Global Data Quality Connector for SAP allows you to identify country names, format and standardize addresses, correct missing address information, and assign postal codes for each respective country. Furthermore, First logic’s Easy IQ technology offers the ability to complete/populate addresses with minimal data or offer suggestions for possible matches. This easy address system is ideal in call centers or any transactional environment where data needs to be cleansed at the point-of-entry. The software improves real-time transactions for your call centers, sales, and support centers by providing accurate address data for your customer facing employees. How easy is it to maintain First logic’s Global Data Quality Connector for SAP after implementation? Ongoing maintenance should be minimal. Once the solution is implemented and configured, typically maintenance will only be required when you receive postal directory updates, upgrade to a new data quality release, or decide to change your application or business rules.

74. Can I Integrate A Data Quality Solution Within Other Software Applications ?

Answer: Data quality solutions can be fully integrated into CRM, ETL (Extract Transform Load), ERP, or BI solutions and have the advantage of being “seamless” to the end user – reducing the learning curve, as well as decreasing the implementation time frames. Your data process flow should not have to be modified to add a new data quality solution. Through integration and strategic partnerships you are assured that you are getting a best-of-breed solution. However, keep in mind it is not absolutely necessary for the solution to be fully integrated. First logic also provides tools that your organization can easily integrate on your own, and oftentimes stand-alone solutions may be more effective for specific projects.

Check Demo Sesstion:
Check More Tutorial Videos

75. Is Linux Supported As A Frontend Platform ?

Answer: The “SAPGUI for the Java Environment” can be downloaded from the SAP ftp servers. This project (formerly known as PlatinGUI – platform independent GUI) started in spring 1998 with the following objectives: build one GUI for all platforms (MacOS, Linux, OS/2, Win32, AIX, HP/UX, Solaris, Tru64 …) provide Control-Enabling with Java Beans create a new, flexible GUI-architecture support web browser integration.

76. Which Server Configurations Of Mysap Business Suite Will Be Supported On Linux ?

Answer: SAP supports mySAP Business Suite on Linux for database and application servers in homogeneous and heterogeneous environments. Please get in contact with your hardware partner for system sizing and similar.

77. Will A Customer Get Support When Recompiling The Linux Kernel Or Using 3rd-party Software That Modifies It ?

Answer: Usually there should be no need for recompiling the Linux kernel when using SAP software on Linux, since the supported Linux distributors are shipping optimized kernels for the respective hardware architectures with revised and tested drivers. Any modification to the tested environment would furthermore make it nearly impossible for the Linux distributor to track a problem down. The same applies to 3rd party software that modifies the Linux kernel and is distributed only in a closed, binary-only, way. Therefore the following can’t be supported: Recompiling the Linux kernel, with or without source modifications Loading of 3rd party binary Linux kernel modules which have not been shipped by the Linux distributors Loading of any unsupported Linux kernel modules Loading of any closed source drivers.

devops training online

78. Which Databases Are Supported For Mysap Business Suite On Linux ?

Answer: Supported databases for mySAP Business Suite on Linux are IBM DB2/UDB, Informix, Oracle and SAP DB/MaxDB.

79. Which Releases Of Mysap Business Suite Are Supported On Linux ?

Answer: MySAP Business Suite on Linux is generally available for use in a productive environment starting with release 4.0B.

80. What Are The Main Reasons For Sap Customers Choosing Linux ?

Answer: Each SAP customer has a unique set of reasons for running SAP on Linux, depending on the very specific customer’s SAP scenario. Among many reasons customers decide for Linux as the operating system of choice, because they seek increased Flexibility , Scalability with different sized commodity, or even large former Unix or mainframe systems , Freedom of choice for technology vendors , Replacing larger Unix-based SAP servers.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

81. Will Pricing Be Changed For Mysap Business Suite On Linux ?

Answer: Standard pricing for mySAP Business Suite applies also to mySAP Business Suite on Linux.

82. Where Can I Get Linux For Mysap Business Suite ?

Answer: Linux distributors like Debian, Mandrake, Red Hat or SUSE offer Linux together with a set of other software packages, installation routines, documentation and support. Whereas there is a de-facto standard for the Linux kernel itself, the distributions differ in other areas, especially in the administration area.

83. Where Can I Get The Mysap Business Suite On Linux ?

Answer: You can order the mySAP Business Suite on Linux just like mySAP software on any other platform. If you are a SAP customer already, there will be no additional charges. From Release 4.6 onwards, the mySAP Business Suite on Linux is part of the standard delivery.

84. Can I Execute User Exits ? If Yes, How ?

Answer: Yes you can. after finding the user exit, you need to use, goto CMOD add your user-exit to your project. Then activate the FM which you require. Now go into that function module there will be a Include program wit name ZX*. Double click on it, it will ask to create an object, answer it Yes and then write your code in it.

85. How Do I Set A Flag For A Field In Any Table ?

Answer: Create a char field of length 1. for example field STAS-LKENZ is Deletion Indicator. It means that if the value in the field is ‘X’ then that record has been deleted.

86. What Are Table Buffers ?

Answer: Table buffers reside locally on each application server in the system. The data of buffered tables can thus be accessed directly from the buffer of the application server. This avoids the time-consuming process of accessing the database. Buffering is useful if table needs to be accessed more number of times in a program.

87. Can You Set Up Background Processing Using Call Transaction ?

Answer: Yes,Using No Screen Mode.

88. What Is The Use Of ‘for All Entries’ ?

Answer: To avoid nested select statements we use SELECT FOR ALL ENTRIES statement. If there are more than 10000 records SELECT FOR ALL ENTRIES is used. Performance wise SELECT FOR ALL ENTRIES is better to use.

89. What Is The Use Of ‘table Index’ ?

Answer: Index is used for faster access of data base tables.

90. When To Use Logical Database ?

Answer: Advantage of Logical databases: less coding is required to retrieve data compared to normal internal tables. Tables used LDB are in hierarchical structure.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

91. What Is The Use Of ‘outerjoin’ ?

Answer: With the use of outer join you can join the tables even there is no entry in all the tables used in the view. In case of inner join there should be an entry in all the tables use in the view.

92. How Can I Copy A Standard Table To Make My Own Z_table ?

Answer: Go to transaction SE11. Then there is one option to copy table. Press that button. Enter the name of the standard table and in the Target table enter Z table name and press enter.

93. Which Transaction Code Can I Used To Analyze The Performance Of Abap Program ?

Answer: TCode AL21.

94. How Do We Debug Sapscript ?

Answer: Go to SE71 give lay set name, go to utilities select debugger mode on.

95. Can We Create Field Without Data Element And How ?

Answer: In SE11 one option is available above the fields strip. Data element/ direct type.

96. When Top Of The Page Event Is Triggered ?

Answer: Later executing initial write statement in Start-of-selection case.

97. How Do You Get Output From Idoc ?

Answer: Data in IDOc is stored in segments, the output from Idoc is obtained by reading the data stored in its respective segments.

98. In Selection Screen I Have Three Fields, Plant Mat Number And Material Group. If I Input Plant How Do I Get The Mat Number And Material Group Based On Plant Dynamically ?

Answer: AT SELECTION-SCREEN ON VALUE-REQUEST FOR MATERIAL. CALL FUNCTION ‘F4IF_INT_TABLE_VALUE_REQUEST’ to get material and material group for the plant.

99. On Which Event We Can Validate The Input Fields In Module Programs ?

Answer: In PAI (Write field statement on field you want to validate, if you want to validate group of fields put in chain and End chain statement).

100. What Are Client Dependant Objects In Abap/sap ?

Answer: SAP Script layout, text element, and some DDIC objects.(Top 100 SAP FICO Interview Questions and Answers Pdf)

SAP Interview Questions:

Top 80 SAP FICO Interview Questions and Answers

SAP Training

SAP Video Training

Company