Top 15 AWS VPC Interview Questions and Answers Pdf

AWS Certified Solutions Architect Begins the 50 Top Funding IT Certifications. Surely, AWS Architect situation is the whole of the familiar sought subsequent amongst IT projects. We at SVR are dedicated to accommodating you enhance your business in sync with enterprise specifications. That’s why we have designed a table of AWS Architect Interview questions and answers that will several apparently notice requested through your interview. If you’ve visited an Amazon Web Services Training interview or have further questions exceeding whatever we have included, you can maximize the Cloud computing profession possibilities that are sure to get your form by practicing AWS Certified Solutions Architect Training with SVR. You can communicate the AWS Architect certification exam later the course at SVR Technologies.

Top 15 AWS VPC Interview Questions and Answers Pdf

Here are the best 15 objective type sample AWS Training Online Interview questions and their answers are presented simply following them. Certain example questions are composed of professionals from SVR technologies who leads for Amazon Web Services Job Support Online to give you an idea of a type of questions which may be claimed in an interview. We have acquired to provide accurate answers to all the questions.

1. What is IPsec? 

Answer: IPsec is a protocol suite for securing Internet Protocol (IP) communications by authenticating and encrypting each IP packet of a data stream. (Top 15 AWS VPC Interview Questions and Answers Pdf)

2. Are there any VPN connection throughput limitations? 
Answer:
Amazon does not enforce any restrictions on VPN throughput. However, other factors, such as the cryptographic capability of your customer gateway, the capacity of your Internet connection, average packet size, the protocol being used (TCP vs. UDP), and the network latency between your customer gateway and the virtual private gateway can affect throughput.

3. Can you NAT your CGW behind a router or firewall? 
Answer:
 Yes, you will need to enable NAT-T and open UDP port 4500 on your NAT device. (Top 15 AWS VPC Interview Questions and Answers Pdf)

4. What IP address do you use for your CGW address? 
Answer:
You will use the public IP address of your NAT device.

5. How do you assign IP address ranges to VPCs? 
Answer:
You assign a single Classless Internet Domain Routing (CIDR) IP address block when you create a VPC. Subnets within a VPC are addressed from this range by you. A VPC can be assigned at most one (1) IP address range at any given time; addressing a VPC from multiple IP address ranges is currently not supported. Please note that while you can create multiple VPCs with overlapping IP address ranges, doing so will prohibit you from connecting these VPCs to a common home network via the hardware VPN connection. For this reason, we recommend using non-overlapping IP address ranges. You can allocate an Amazon-provided IPv6 CIDR block to your VPC. AWS Training Free Demo 

6. What IP address ranges are assigned to a default VPC? 
Answer:
 Default VPCs are assigned a CIDR range of 172.31.0.0/16. Default subnets within a default VPC are assigned /20 netblocks within the VPC CIDR range.

7. Can you assign any IP address to an instance? 
Answer:
 You can assign any IP address to your instance as long as it is:

  • Part of the associated subnet’s IP address range
  • Not reserved by Amazon for IP networking purposes
  • Not currently assigned to another interface 

8. Can you assign multiple IP addresses to an instance? 
Answer:
Yes. You can assign one or more secondary private IP addresses to an Elastic Network Interface or an EC2 instance in Amazon VPC. The number of secondary private IP addresses you can assign depends on the instance type. See the EC2 User Guide for more information on the number of secondary private IP addresses that can be assigned per instance type… (Interview Questions and Answers)

9. What defines billable VPN connection-hours? 
Answer:
 VPN connection-hours are billed for any time your VPN connections are in the “available” state. You can determine the state of a VPN connection via the AWS Management Console, CLI, or API. If you no longer wish to use your VPN connection, you simply terminate the VPN connection to avoid being billed for additional VPN connection-hours. 

10. Can you change a VPC’s size? 
Answer:
 No. To change the size of a VPC you must terminate your existing VPC and create a new one.

11. How many subnets can I create per VPC? 
Answer:
Currently you can create 200 subnets per VPC. If you would like to create more, please submit a case at the support center. 

12. Is there a limit on how large or small a subnet can be? 
Answer:
 The minimum size of a subnet is a /28 (or 14 IP addresses.) for IPv4. Subnets cannot be larger than the VPC in which they are created.

13. How do you assign private IP addresses to Amazon EC2 instances within a VPC? 
Answer:
When you launch an Amazon EC2 instance within a VPC, you may optionally specify the primary private IP address for the instance. If you do not specify the primary private IP address, AWS automatically addresses it from the IP address range you assign to that subnet. You can assign secondary private IP addresses when you launch an instance when you create an Elastic Network Interface, or any time after the instance has been launched or the interface has been created. Complete Amazon Web Services Tutorials

14. How do you disable NAT-T on my connection? 
Answer:
You will need to disable NAT-T on your device. If you don’t plan on using NAT-T and it is not disabled on your device, we will attempt to establish a tunnel over UDP port 4500. If that port is not open the tunnel will not establish.

15. Can Amazon EC2 instances within a VPC communicate with Amazon S3? 
Answer:
Yes. There are multiple options for your resources within a VPC to communicate with Amazon S3. You can use VPC Endpoint for S3, which makes sure all traffic remains within Amazon’s network and enables you to apply additional access policies to your Amazon S3 traffic. You can use an Internet gateway to enable Internet access from your VPC and instances in the VPC can communicate with Amazon S3. You can also make all traffic to Amazon S3 traverse the Direct Connect or VPN connection, egress from your datacenter, and then re-enter the public AWS network. 

All AWS Interview Questions

AWS Training Videos

Duration: 25+ Hours
999/-
  • Experienced Faculty
  • Real-time Scenarios
  • Free Bundle Access
  • Course Future Updates
  • Sample CV/Resume
  • Interview Q&A
  • Complimentary Materials