SAP Workflow Interview Question Answers pdf

SAP WORKFLOW INTERVIEW QUESTIONS are Provided for Both Freshers and Experienced from the Real-Time Experts

01 . Why ‘Process Control’ is used? What are its features?
Ans: Process Control’ is employed to control another work item of the workflow during runtime. (sap workflow interview questions)
‘Process Control’ is typically wont to model the workflow when deadlines are reached.

Cancel Work item: Target WI is logically deleted. Subsequent tasks aren’t executed. The precondition is that Process control and therefore the target WI need to be indifferent branches of an equivalent fork.

Set Work item to obsolete: The target WI is about to finish, and processing continues within the branch processing obsolete.

Cancel Workflow: Current workflow is about to ‘Complete’. If this is often the sub-workflow, then the control goes to the super-ordinate workflow.

Complete (terminate) Workflow: Same as above, but the branch of super-ordinate workflow which contains the present sub-workflow won’t be continued.

Excluded Agents: Users who aren’t alleged to execute the dialogue task (even if they’re in possible agents) (sap workflow interview questions)

2. What are the choices to implement the tactic of a BO?
Ans:

1. FM
2. BAPI
3. Tcode
4. Dialogue Module
5. Report
6. Other (BO program)

03. Important Tcodes
Ans:

Workflow Toolbox:
Event Trace: SWEL (S)
Work items per task: SWI2_FREQ
SWUE: Event simulate
SWEL: Event log
SWELS: Set event go online
SWE2: Linkage between Event and Workflow
SWEHR2: Event linkage in HR
SWU3: Workflow customizing
SWU_OBUF: Synchronize buffers
SWI5: check out other user’s SBWP

4. What are the workflows created by you?
Ans:

Function Module that makes the workflow
SAP_WAPI_START_WORKFLOW:
SAP_WAPI_CREATE_EVENT
SAP_WAPI_WORKITEM_RECIPIENTS
SAP_WAPI_GET_WORKITEM_DETAIL

05.  the way to achieve dynamic parallel processing?
Ans: There are 3 ways multiprocessing are often implemented
Dynamic multiprocessing employing a multi-line container element
Fork (3 out of 5) Work Queue
In dynamic processing, the sort of every entry within the table has got to be of an equivalent type.
The same task is going to be processed for every line of the multi-line container. It is often a dialogue or background task. Deadline monitoring, binding, agent determination are going to be equivalent for every work item generated to realize , attend “Miscellaneous” within the activity, and enter the multi-line container element.

06.  the way to notify a user immediately in R/3 that he possesses an email?
Ans: Mark the priority as ‘1’ Express

07. How can we debug a workflow?
Ans:

1. If it’s a dialogue task, you’ll set a breakpoint within the method called by the task

2. If it’s a way that you simply want to debug, use SWO1, and make an instance of the thing and debug the methods

3. If it’s a background task, and you’re in development client, you’ll do the subsequent . Create an infinite loop within the method you would like to debug. attend SM50 (processes overview) and choose the relevant item, and choose to debug from the choice .

08. an enormous number of events are getting created during a short duration of your time , and thus creating an enormous load on the system and making it very slow. Solution?
Ans: Enable the event queue. it’ll make sure that triggered events are received in a phased manner. This must be done while providing event linkages.

09. What’s the mixing point with ESS Portal?
Ans:

Tcode SWFVISU
Portal config file for UWL

10. What are the kinds of labor items?
Ans:

  • Dialog Work item – W
  • Background work item
  • Workflow work item
  • Work queue work item
  • Missed deadline work item: When a
  • deadline is missed a missed deadline work
  • an item with the message appears within the inbox

11. What are the various statuses of a piece item?
Ans:

1. Waiting
2. Ready
3. Reserved
4. In the process
5. Executed (‘confirm the top of processing’ in task definition)
6. Completed
7. Logically deleted
8. Error

12. Difference between Asynchronous and Synchronous methods during a task ?
Ans: a piece item created as a part of synchronous in locked until the top of the tactic execution. But in asynchronous, the work item is locked only until the beginning of method execution. (sap workflow interview questions)

13. what’s the utilization of secondary methods in an Activity?
Ans:

1. A modal call
2. Before work item executing
3. After work item execution

14.  what’s the BO method involved in the task which calls UWL WD screens? Why?
Ans: EXTSRV –> PROCESS

15 what’s the utilization of “Advance with dialog”?
Ans: If this indicator is about for an activity, the workflow system checks if the processor of the present task is additionally a recipient for the subsequent task. If yes, then a subsequent task is going to be executed immediately.

16.On ABAP: Did you found out a workflow? Are you conversant in all the steps for fixing a workflow?
Ans:

1. Yes.
2. Execute the Txn SWDD (Creating a replacement Workflow).
3. within the header of the Workflow, define the Business Object and Event you ask for triggering the Wf.
4. Create the Steps required for your workflow(Activity).
5. Inside the Activity, Create the task and assign the Business Object and therefore the related method for that business object.
6. Activate the Workflow.

17.  have you ever used performance tuning? What major steps will you employ for these?
Ans: the most Transaction Code Involved in Performance Tuning is SE30-Run Time Analysis and ST05-SQL Tracer.

18. within the ‘select’ statement what’s “group by”?
Ans:

1. Group by clause is employed to fetch the info from the table by the required field
2. ex. select count (*) from emp table group by deptno where deptno = 1.
3. it’s wont to find the number of employees present within the specified department no.

Q29) have you ever created database tables?
Ans: YES, IF we’ve CUSTOMISED DATA TO STORE IN TABLE, WE CREATE A TABLE.

19.  Difference between client-dependent and client-independent tables?
Ans:

1. Tables which may be accessed by all user are client independent (no mandt field within the table)

2. Tables that may be accessed by some specific user are client dependent (use mandt field within the table) (sap Workflow Tutorial)

20.  the way to create client-independent tables?
Ans:

1. The table during which the primary field isn’t mandt is that the client independent tables

2. mandt is that the field with mandt because the data element

3. Automatically client which we log in is populated to mandt

21. have you ever created Maintenance dialogue or Table Maintenance?
Ans: At the time of making the table though, there’s a checkbox for table maintenance allowed. So if you would like to activate the table maintenance, just mark this box. Once the table gets activated, u can change its contents through SM30 not Through Table Maintenance.

22.  Which method is executed if space is passed for the tactic parameter of macro SWC_CALL_METHOD?
Ans: The Default method of the thing type is executed if space is passed because of the method parameter value. you’ll find the default method by viewing the applicable object using transaction SWO1 and getting to the menu option “Goto -> Basic Data” and clicking on the Defaults tab. The default method is found within the field “Method” (Sap Workflow Training Online)

23. Name the tables used for storing the event linkages?
Ans:

1. SWETYPECOU – Type Linkage Table

2. SWEINSTCOU – Instance Linkage Table

24. advantages of SAP Business Workflow.
Ans:

1. Workflow provides numerous advantages to SAP users and consultants:

2. It allows consultants to make new business processes without modifying the quality SAP code.

3. Workflow ensures that the tasks are executed within the correct sequential order, involving the relevant personnel.

4. SAP Business Workflow could also be run through the web or intranet web applications via the Webflow Engine.

5. Deadline Monitoring functionality is additionally incorporated within the SAP Workflow.

6. The timely execution of activities is guaranteed even when a variety of parties (users) are involved. (sap workflow interview questions)

25.  what’s a background work item? Are they displayed within the Business Workplace?
Ans: A background work item (code B) represents tasks that don’t require any user interaction. they’re controlled and executed automatically by the workflow system and don’t appear within the Business Workplace. However, you’ll view them using the Work Item Selection Report.

26. Is there any thanks to undeleting work items in SAP workflow after I even have logically deleted them already?
Ans: No. What you’ll do is restart the workflow using SWUE. this may be an equivalent to recreating the workflow because it’ll start at the purpose where it’s logically been deleted.

27. How does one found out a user to receive a pop-up reminder when he/she gets a replacement WF message?
Ans: you’ll accomplish this by fixing the work item priority to the very best level.

28. Is it possible to make timed events?
Ans: you’ll think about using deadline monitoring facilities. For example:
Requested start, requested end; Latest start or latest endways tasks;

(sap workflow interview questions)

29. How can we debug a workflow?

Ans: If it’s a dialog task, you’ll set a breakpoint within the method called by the task If it’s a way that you simply want to debug, use SWO1, and make an instance of the thing and debug the methods. If it’s a background task, and you’re in development client, you’ll do the subsequent . Create an infinite loop within the method you would like to debug. attend SM50 (processes overview) and choose the relevant item, and choose to debug from the choice .

30. What are the various sorts of WF Agents?

Ans: Possible Agents Users who are authorized to execute the task Configured during Task definition (Org Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule) If a Task is configured as General Task, then all users become possible users. Responsible Agents The users to whom the work item must be sent. this is often set during Step definition. Note that Possible agents are defined during Task definition. (Org Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule, Container Element) Note: The work item recipients are decided by the intersection of Possible Agents and Responsible Agents. Actual Agent’s Actual user who executed the dialog task Excluded Agents Users who aren’t alleged to execute the dialog task (even if they’re in possible agents)

31.. Is there how to undelete work items in SAP workflow after I even have logically deleted them already?

Ans: No. What you’ll do is restart the workflow using SWUE. this may be an equivalent to recreating the workflow because it’ll start at the purpose where it’s logically been deleted. (sap workflow interview questions)

32. What is a piece item? How does it differ from an easy SAP office mail item?

Ans: A work item may be a runtime object generated by a step within a workflow. These work items are going to be received by the user in their Business Workplace inbox or other email application like Microsoft Outlook Rights;

33. what’s a background work item ? Are they displayed within the Business Workplace ?
Ans: A background work item (code B) represents tasks that don’t require any user interaction. they’re controlled and executed automatically by the workflow system and don’t appear within the Business Workplace. However, you’ll view them using the Work Item Selection Report.
Inclined to create a profession as SAP Workflow Developer? Then here is that the blog post on

34. Which method is executed if space is passed for the tactic parameter of macro SWC_CALL_METHOD?
Ans:
The Default method of the thing type is executed if an area is passed because of the method parameter value. you’ll find the default method by viewing the applicable object using transaction SWO1 and getting to the menu option “Goto -> Basic Data” and clicking on the Defaults tab. The default method is found within the field “Method”

35. What are the kinds of labor items?
Ans:

  • Dialog Work item
  • Background work item
  • Workflow work item
  • Work queue work item
  • Missed deadline work item

36. Is it possible to configure the SAP workflow to possess a pop-up message sent to the approver within the instance that Purchase Requisitions are ready for them to act on?
Ans: You can either send an Express Email message, or if it’s a piece item, then make the Priority = 9. it’ll send an express message to the Respective Agent.

37. the way to achieve dynamic parallel processing?
Ans: There are 3 ways multiprocessing are often implemented
Dynamic multiprocessing employing a multi-line container element Fork (3 out of 5) Work queues dynamic processing, the sort of every entry within the table has got to be of an equivalent type. an equivalent task is going to be processed for every line of the multi-line container. It is often a dialog or background task. Deadline monitoring, binding, agent determination are going to be an equivalent for every work item generated to realize , attend “Miscellaneous” within the activity, and enter the multiline container element.

38. what’s the mixing point with ESS Portal?
Ans:
Tcode SWFVISU Portal config file for UWL

39. what’s the utilization of secondary methods in an Activity?

Ans:

A modal call
Before work item executing
After work item execution

40. what’s costing? How it’s affected the PP?

Ans: Determining the fabric costs of a product.

When you calculate production costs employing a quantity structure, the system automatically determines the BOM and every one of the BOM items that are relevant to costs, to calculate manufacturing costs. 

(sap workflow interview questions)

41. we would like the system to run a single-level MRP automatically on receipt of the sales order. the way to configure triggering event-based MRP?

Ans: This can only be run if the fabric master has planning strategy 41 (made-to-order) within the MRP2 view. we’d like to run other MRP types. we’ve to make a user exit within the sales order processing (VA01) to start out MRP-supported data from our sales transaction.

42. what’s the Recruitment Cycle?

Ans: It is the entire process of recruitment right from identifying the vacancies displaying an equivalent , notifying them, inviting the applicants, screening the applicants, interviewing them, selecting them, and recruiting them and appointing them(giving an organizational position within the organization— all theses processes constitute the recruitment cycles.

43. We try to make a sale Requisition from the MRP run. we’ve material, info Record, Source list, Demand in situ . MRP is usually creating plan orders. Why?

Ans: Check the procurement type within the MRP view of the fabric master. Check the ‘Create Purchase requisition’ indicator while running MRP. If you would like to get requisitions to be created within the opening period, select the for MRP control parameter ‘create purchase requisitions’ as ‘1’.

44. what’s the choice “Documented goods movements” on Selection of Individual Object Lists (transaction code CO28)?

Ans: Use Transaction code OPL8 to customize by choosing the order type, select all the checkboxes under “Documentation of products movements” at the rock bottom of the page. Create a replacement order , make GI thereto , and run the report.

45. Explain what’s PLM (Product Lifecycle Management) and what its use?

Ans: It is a set of solutions with which you digitally create, maintain and make product information, available within the whole company and for the whole life cycle of the merchandise . PLM provides you the function with which you are doing the subsequent things The workplace is an open portal within the world wide web and allows you to access all application and knowledge that you simply got to work with all external and internal business partners It can link with other internet applications like program management, change and configuration management, and engineering collaboration.

46. what are the MRP controller Means?

Ans: The MRP controller may be a person or a gaggle of persons liable for monitoring material availability. you’ll use the amount entered here, for instance , to pick the design results per MRP controller. Every material that’s relevant to the design run must be assigned an MRP controller number within the material master record. you’ll also determine a special person for backorder processing who receives a mail if a goods receipt was posted for a missing part. you want to enter the mail name of this person within the field entitled, recipient name. Besides, you’ll define an individual or a gaggle of persons, who are to informed if you send a mail from the MRP list or stock/requirements list to the MRP controller for the fabric displayed.

47. we would like to report on several status combinations like each order that has the status ‘Not deleted’ and ‘Not technically completed’. What setup is required?

Ans: Check transaction CO28. within the selection screen note the possible selection ‘System Status’. you’ll select TECO to technically complete a DLT for deleted from the list. Select Excl. indicator also.You may also try transaction CO26 (Logistics -> Production -> Production control -> Control -> Information systems -> Order Info System -> Object overview). Before executing the transaction report, combinations of statuses are often selected or exclude.

48. List out the essential procedure for dispatching operations in capacity leveling?

Ans: For dispatch operations, basic procedure include Either the user determines the date of dispatch alternatively it’s specified by scheduling

A dispatching sequence must be determined if several operations got to be dispatched
The systems checks for
The dates to which operations are to be dispatched
The work center to which operations are to be dispatched
Finite scheduling is performed Operation check is performed
The status for the operation is about as “dispatched.”
The system carries out midpoint scheduling

49. Explain what’s the necessity for the MRP list if the stock requirement list is already given?

Ans: MRP list displays the results of the last planning run, changes that occurred between planning runs are ignored within the MRP list. While contrary to the present, within the stock or requirement list all changes that occurred within the stock, issues, and receipts are displayed by the system.

50. Explain what’s a “work center” in SAP PP and what’s the utilization of knowledge in Work Centers?

Ans: Work Centers” are business objects in SAP-PP that are utilized in task list operations (routings, maintenance task lists, inspection plans) and work orders. Data within the work center is employed for scheduling: Formulas and operating time are entered so that the duration of an operation is often calculated Costing: Formulas are entered so that the prices of an operation are often calculated Capacity Planning: The available capacity and formulas for capacity requirements is entered Simplifying operation maintenance: Various default values are often included within the work center

Leave a Comment